GibbsCAM certifikován pro Solid Edge v19

S platností od 20. října byl software GibbsCAM zařazen mezi „vybrané certifikované programy“ pro software Solid Edge v19

V této zprávě je dále popsána pokračující spolupráce firem Gibbs and Associates a UGS na poskytování špičkových CAD/CAM řešení

Gibbs and Associates, vývojářský tým technologického software GibbsCAM® určeného pro přípravu NC programů pro CNC obráběcí stroje, reprezentovaný pro Českou republiku a Slovensko firmou technology-support, oznámil, že s platností od dvacátého října 2006 byl software GibbsCAM zařazen mezi „vybrané certifikované CAM programy“ pro software Solid Edge®. Proces certifikace, jež je součástí partnerského programu softwaru Solid Edge verze 19, vyžadoval splnění náročných testů. Tyto testy především hodnotily kvalitu výměny dat mezi posledními verzemi Solid Edge a GibbsCAM pro zajištění vzájemné asociativity na vysoké úrovni.

Uživatelé software GibbsCAM mohou načítat přímo modely vytvořené v modeláři Solid Edge, nebo v případě, že mají na jednom počítači nainstalován CAD i CAM, mohou přenášet model z aktuálně otevřené aplikace Solid Edge do nové aplikace GibbsCAM pomocí nabídky z menu Solid Edge, kterou je možno nainstalovat s instalací software GibbsCAM, nebo kdykoliv doinstalovat.

„Díky tomu, že dlouhodobě pracujeme s vývojáři Solid Edge, dokážeme zajistit bezchybnou vzájemnou datovou součinnost“, říká Bill Gibbs, zakladatel a president společnosti Gibbs and Associates. „Výsledkem je spojení Solid/GibbsCAM, které zákazníkům přináší výkonný nástroj k efektivní přípravě výroby a maximalizaci produktivity“.
Vzájemná asociativita mezi Solid Edge modelem, technologickým procesem a dráhou nástroje umožňuje GibbsCAMu okamžitě reagovat na konstrukční změny v modelu a tak upravit finální NC program a to včetně vhodné volby nástroje, řezné rychlosti nebo posuvu obrábění.

Software GibbsCAM i Solid Edge jsou založeny na jádru Parasolid modeling, je tím odstraněna nutnost překládání dat. Oba systémy vyhodnocují model naprosto stejným způsobem, což zabraňuje nesrovnalostem v geometrii. Tím je zajištěno, že je obrobek vyroben přesně tak, jak byl navržen.

O Gibbs and Associates a o GibbsCAMu
V roce 2004 oslavila společnost Gibbs and Associates, CA, USA, dvacáté výročí založení firmy. Během těchto let poskytuje uživatelům po celém světě špičkové CAD/CAM technologie, které jsou výkonné a produktivní při zachování snadnosti ovládání. Technologické software GibbsCAM je stále považován za špičku ve snadnosti ovládání mezi CAM produkty. Gibbs se snaží maximálně podporovat programátora NC, seřizovače i obsluhu CNC stroje, ne je eliminovat. Cílem GibbsCAMu je nabízet výrobním firmám nové NC technologie a nové způsoby, které zjednodušují obrábění a tím ho zproduktivňují. Pro dosažení tohoto cíle vyvíjí GibbsCAM nástroje, které jsou intuitivní, graficky interaktivní, velmi přehledné a proto je radost s nimi pracovat. Gibbs poskytuje komplexní řešení se servisem a podporou, kterou zákazník potřebuje. Základní filosofie firmy je charakterizována heslem Značně jednoduchý, přirozeně výkonný.

Současná nabídka technologického software GibbsCAM podporuje 2 až 5-osé frézování, soustružení, soustružnicko/frézovací stroje, multifunkční, vícekanálové soustružnicko/frézovací obráběcí centra a EDM-řezání drátem. GibbsCAM také umožňuje konstruování pro vlastní výrobu, což zahrnuje vytváření 2D tvarů, ale i plošných a objemových modelů a na nich založené 2-, 2.5- a 3-osé obrábění tvarů součástí. Vzájemná výměna dat se všemi standardními CAD formáty umožňuje přímo, bez nutnosti překladačů, obrábět modely většiny modelářů.

GibbsCAM je certifikován firmou Microsoft „Navrženo pro Windows XP/2000“. Dále je certifikován pro Autodesk Inventor (certifikovaný partner), Solid Edge (certifikované technologické software) a Solid Works (certifikovaný CAM systém). GibbsCAM je zakomponován jako technologické software do produktů výrobců obráběcích strojů a řídicích systémů jako jsou například GE Fanuc, Siemens, Doosan Infracore Daewoo, Doosan Machinery America, Fadal, Haas, Index, Mazak, Mitsubishi a Mori Seiki.

Oficiálním distributorem produktů firmy Gibbs and Associates pro Českou republiku a Slovensko je společnost technology-support s.r.o. Technická podpora je poskytována přes síť distributorů, nebo přímo z technických center v Praze, Kopřivnici a Nových Zámcích.

Více informací získáte v sekci gibbscam. Pro registrované návštěvníky jsou zde k dispozici manuály, cvičné příklady, triky a zákoutí jednotlivých postupů, ale i další materiály.

datum zveřejnění: 27. 10. 2006

info na vyžádání
verze pro tisk